През последните седмици виждаме, че има много починали от Ковид-19. Доскоро

...
През последните седмици виждаме, че има много починали от Ковид-19. Доскоро
Коментари Харесай

Експерт: Броят на починалите ще продължава да расте и вероятно ще се удвои

 " През последните седмици виждаме, че има доста умряли от Ковид-19. Доскоро тези данни се разясниха от съперниците на ограниченията, че смъртността през 2020 г. е по-ниска от тази през 2019. Сега има за първи път подобен връх, такова внезапно повишаване - за 44-ата седмица на 2020 година има към 2700 умряли. Вероятно броят на умрелите ще продължава да пораства и евентуално ще се удвоят. "  Това заяви   експертът от Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов.

" Според мен проф. Мутафчийски стартира да става прав, откакто виждаме тези цифри ", отбеляза той.

" Един от огромните проблеми е, че обществото се раздели. Появиха се хора, които избраха да се опълчват на ограниченията и да оспорват риска от Ковид-19. На доста места в света има такова разделяне - Испания, Италия, Съединени американски щати, за жалост в България опълчването е мощно, само че виждаме, че в последните седмици ситуацията стартира да се трансформира - появи се боязън, който изпразни заведенията и магазините ", уточни Безлов.

Според него действителността демонстрира, че няма по какъв начин да сме скептични към нещо, което води до такива последствия.

" Както чехите споделят - нашият триумф пролетта ни докара дотук - бързите ограничения провокират обществени и стопански проблеми, а бавните - здравни. Ситуацията ще продължава да се утежнява ", коментира експертът пред 

По думите му огромният проблем е, че сега всички работят на принципа проба-грешка.

" За разлика от март и април в този момент ни следва зима и хората няма да могат да излизат на открито ", уточни Безлов.

Относно имунизациите той съобщи, че те изискват ново потомство хладилници и това е извънредно скъпа логистика.

" Вероятно това могат да си го разрешат страни като Германия, скандинавските страни, само че това е извънредно скъпа логистика. Ваксината би трябвало да се съхранява на -70 градуса. Министъръткоментира, че към този момент България не се интересува от имунизацията ", показа Безлов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР